Utvalda odlare

Utvald odlare benämner vi de odlare som vi har lång och trygg erfarenhet av. Du som kund kan vara säker på att den odlade varan är framtagen under kontrollerade och bra former. All slags frukt och grönt går förstås inte att odla i vår direkta närhet så vi strävar i dessa fall efter att hitta högkvalitativa produkter så nära som möjligt.

Familjen PONSO

Saluzzo, Piemonte ligger i bergen mot Frankrike i nordvästra Italien. Piemonte är det av de största produktionsområdena som har varor sent under säsongen. Bergen ser till att det är större temperaturskillnad mellan dag och natt. Detta ger starkare och mer välfärgade frukter. Michele PONSO är en ung visionär och odlar alltid de senaste och bästa sorterna och driver familjens verksamhet med ultramodern utrustning som t.ex. förpackningsanläggning m.m.. Vi har arbetat tillsammans med PONSO i nästan 20 år de känner väl till våra kunders krav och önskemål om en bra vara. Produkterna vi hottar i PONSOS odlingar är bl.a. persika, nektarin, plommon och kiwi.

ponso

Val Venosta

Äppelodlningar i mikroklimat för bästa möjliga kvalitet.

Äppelodlingarna som ligger på 500-1000 meters höjd har mer än 300 soldagar om året och minst nederbörd i hela alpområdet. Med stor temperaturskillnad mellan dag och natt ges optimala förutsättningar för välfärgad och välsmakande frukt.

Val venosta är idag Europas största Ekologiska producent av Äpplen. Det unika klimatet är en naturlig fiende till olika pesticider. All konventionell odling är så kallad IP-odling (integrerad produktion). Naturen gör jobbet och eftersom det krävs väldigt lite åtgärder för att nå full Ekologisk odling så ökar denna del varje år.

valvenosta

Sokrates

Prima grekiska apelsiner och meloner m.m.

Sokrates är den ledande leverantören av grekisk frukt till Sverige. Odlingarna ligger i Lechena i Peloponnesos-distriktet. Sortimentet består av apelsiner, vattenmeloner, druvor och granatäpple.

sokrates

Wermlands Skogsförråd

Svamp och bär från svenska skogar.

Wermlands Skogsförråd AB grundades 1995 och sedan dess har handel med skogssvamp varit i företagets huvudnäring. All svamp köps in från privatpersoner och hanteras av kunnig personal. Företaget har ett 10-tal arter varav flera finns att tillgå under hela året. De säljs som torkade i storköksförpackningar. Skogssvamp ligger i tiden då närodlat och ekologiskt växer så det knakar. Vad är naturligare än skogens egna produkter?

wermlandsskogsformad